Titan Capspray HVLP spraying air, but no paint - Paint Talk - Professional Painting Contractors Forum
CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY, IT'S FREE!
Go Back   Paint Talk - Professional Painting Contractors Forum > Tools, Equipment & Safety > Tools, Supplies and Equipment


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-07-2015, 04:48 PM   #1
Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 75
Rewards Points: 122
Thanks: 68
Thanked 77 Times in 33 Posts
View jw129943's Photo Album My Photos
Default Titan Capspray HVLP spraying air, but no paint

Hey everyone,

Posting here, because I haven't been able to figure this one out myself. I have a Titan Capspray 95 HVLP turbine system, with two guns. One gun is working fine, the other one is only spraying air, but no paint. I have cleaned both of them inside out thinking this would solve the problem, but when I tried it again today, the one still isn't spraying paint. I have an order for some check valves and new gasket seals, but I tried putting the check valve from the working gun, on to the non-working gun, and still had no success.

Has anyone encountered this issue with their HVLP turbine system (regardless of whether it's a Capspray). Usually I can figure these things out, but this time I'm at a loss.

P.S. - It doesn't seem to matter what I put in the spray cup either - I've tried thinned paint, water based poly, etc...

Thanks in advance,
Jenny
jw129943 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-07-2015, 07:27 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: Evansville, Indiana
Posts: 1,589
Rewards Points: 42
Thanks: 34
Thanked 1,066 Times in 595 Posts
View driftweed's Photo Album My Photos
Default

Tear the gun apart, soak it in "naked gun" and see if that helps. It's worked for me
driftweed is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to driftweed For This Useful Post:
jw129943 (09-10-2015)
Old 09-18-2015, 04:43 PM   #3
BPC
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: wisconsin
Posts: 491
Rewards Points: 136
Thanks: 20
Thanked 274 Times in 146 Posts
View BPC's Photo Album My Photos
Default

Adjuster may be turned down, then check valve clogged where it goes into gun or out of can. If you hace the newest gun i have installed double check valves . Throughly clean the pick up tube sometimes it get restricted. Check the adjustment nut around the needle the packing may be shot.
BPC is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.1
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Our Pro Sites Network
ContractorTalk.com | DrywallTalk.com | ElectricianTalk.com | HVACSite.com | PlumbingZone.com | RoofingTalk.com