Professional Painting Contractors Forum banner

Zinsser B-I-N Podkład szelakowy - Wydajność?

5.2K views 5 replies 5 participants last post by  stelzerpaintinginc.  
#1 · (Edited)
Cześć!

Dzięki kilku profesjonalistom na tym forum użyłem Zinsser BIN do mojego ostatniego projektu wnętrzarskiego. Musiałem pozbyć się utrzymującego się zapachu dymu papierosowego, więc szlifowałem, czyściłem ściany preparatem TSP, aż woda po płukaniu była czysta, a następnie nałożyłem jedną warstwę podkładu szelakowego BIN. Słyszałem, że BIN najlepiej sprawdza się z jedną warstwą i że nawet najgorsze uszkodzenia dymem wymagają tylko jednej, więc powstrzymałem się od nakładania kolejnej. Jedno szybkie pytanie dotyczące czegoś, co zauważyłem:

Płyta gipsowo-kartonowa, którą malowałem, miała jasnobeżowy kolor. Podczas malowania na ścianach krycie wydawało się świetne, a żółta ściana zniknęła pod spodem. Dziś rano zauważyłem jednak, że w kilku miejscach przebija się beż, mimo że byłem hojny z ilością, jaką nałożyłem. Czy blokada zapachu BIN nadal działa, nawet jeśli nie zakrywa w pełni koloru powierzchni pod spodem?

Z góry dziękuję (y)

#4 ·
its seals it doesnt cover, should be okay
Ach - miło mi to słyszeć!
Kiedy zobaczyłem mleczną konsystencję, tak właśnie pomyślałem, ale chciałem się upewnić.

You need to post an intro giving some idea of your past experience in the painting industry. Start here: New Member Introductions

Otherwise, no one really knows where to start in terms of help.
Zrobione.

Przepraszam za to!
Dzięki, że mi o tym przypomniałeś.

#3 ·
Cześć!
Dzięki kilku profesjonalistom na tym forum użyłem Zinsser BIN do mojego ostatniego projektu wnętrzarskiego. Musiałem pozbyć się utrzymujących się oparów papierosów, więc szlifowałem, czyściłem ściany preparatem TSP, aż woda po płukaniu była czysta, a następnie nałożyłem jedną warstwę podkładu szelakowego BIN. Słyszałem, że BIN najlepiej sprawdza się z jedną warstwą i że nawet najgorsze uszkodzenia dymem wymagają tylko jednej, więc powstrzymałem się od nakładania kolejnej. Jedno szybkie pytanie dotyczące czegoś, co zauważyłem:

Płyta gipsowo-kartonowa, którą malowałem, miała jasnobeżowy kolor. Podczas gdy malowałem ją na ścianach, krycie wydawało się świetne, a żółta ściana zniknęła pod spodem. Dziś rano jednak mogę zauważyć trochę beżu prześwitującego w kilku miejscach, mimo że byłem hojny z ilością, którą nałożyłem. Czy blokada zapachu BIN nadal działa, nawet jeśli nie zakrywa w pełni koloru powierzchni pod spodem?

Dzięki z góry (y)
Musisz zamieścić wstęp, dając pewne pojęcie o swoim dotychczasowym doświadczeniu w branży malarskiej. Zacznij tutaj: Wprowadzenia dla nowych członków

W przeciwnym razie nikt tak naprawdę nie wie, od czego zacząć, jeśli chodzi o pomoc.

#5 ·
Cześć!
Dzięki kilku profesjonalistom na tym forum użyłem Zinsser BIN do mojego ostatniego projektu wnętrz. Musiałem pozbyć się utrzymujących się oparów papierosów, więc szlifowałem, czyściłem ściany za pomocą TSP, aż woda po płukaniu była czysta, a następnie nałożyłem jedną warstwę podkładu szelakowego BIN. Słyszałem, że BIN najlepiej sprawdza się z jedną warstwą i że nawet najgorsze uszkodzenia dymem wymagają tylko jednej, więc powstrzymałem się od nakładania kolejnej. Jedno szybkie pytanie dotyczące czegoś, co zauważyłem:

Płyta gipsowo-kartonowa, którą malowałem, miała jasnobeżowy kolor. Podczas gdy malowałem ją na ścianach, krycie wydawało się świetne, a żółta ściana zniknęła pod spodem. Dziś rano jednak mogę zauważyć trochę beżu prześwitującego w kilku miejscach, mimo że byłem hojny z ilością, którą nałożyłem. Czy blokada zapachu BIN nadal działa, nawet jeśli nie zakrywa w pełni koloru powierzchni pod spodem?

Dzięki z góry (y)
Mój wykonawca użył bin i czuję zapach szelaku zmieszanego z zapachem tytoniu i mam reakcję alergiczną
Poza tym farba była zła, kiedy robił poprawki, więc nie jestem pewien, czy farba była dobra, kiedy nakładał drugą warstwę farby
Ludzie w sklepie z farbami powiedzieli mi, żebym użył Kilz
Nigdy wcześniej nie miałem żadnej reakcji na świeżą farbę, a zapach nie jest zapachem świeżej farby
Mogłem poczuć zapach świeżej farby dopiero po otrzymaniu oczyszczacza powietrza i to tylko przez jeden dzień
Czy ktoś ma jakieś zalecenia?

#6 ·
Mój wykonawca użył bin i czuję zapach szelaku zmieszanego z zapachem tytoniu i mam reakcję alergiczną.
Poza tym farba była zła, gdy dokonywał poprawek, więc nie jestem pewien, czy farba była dobra, gdy nakładał drugą warstwę farby.
Ludzie w sklepie z farbami powiedzieli mi, żebym użył Kilz.
Nigdy wcześniej nie miałem żadnej reakcji na świeżą farbę, a zapach nie jest zapachem świeżej farby.
Czułem zapach świeżej farby dopiero po tym, jak dostałem oczyszczacz powietrza i to tylko przez jeden dzień.
Czy ktoś ma jakieś rekomendacje?
To forum dla profesjonalistów, więc jeśli nim nie jesteś, zapraszam do wyszukiwania odpowiedzi lub jeśli chcesz zadać pytanie, możesz przejść do naszej siostrzanej strony na www.diychatroom.com, gdzie wielu naszych członków jest również członkami.