Professional Painting Contractors Forum banner

Najlepsza farba do sufitu?

1 reading
67K views 36 replies 30 participants last post by  Ensure Painting Plus  
#1 ·
Moim zdaniem ProMar 400 flat od SW to najlepsza farba do sufitów.

Pięknie się poprawia i ma doskonałe krycie.

Jaką farbę do sufitów lubisz?

#4 ·
Najlepszą, jakiej kiedykolwiek używałem, była farba do sufitów PPG Premium 17-45. Została ona wycofana jako 17-45, ale powiedziano mi, że została przemianowana na PPG 6-45 Speed Hide Interior Latex Flat Bright White. Nadal próbuję zlokalizować miejsce, w którym mogę to kupić.

futtyos
PPG poinformowało nas, że wycofuje wszystkie farby sufitowe PPG, Porter i Pittsburgh (PP9585, 50-35, 17-45 i DRN6001) i konsoliduje je w jeden produkt (9585). 17-45 była wyprzedana przez kilka miesięcy, ale nagle przestała być wyprzedana i była dostępna bez słowa od PPG (nasz przedstawiciel nawet nie wiedział, że znowu jest dostępna). Niezależnie od tego, żadna z farb sufitowych PPG nie była przez jakiś czas dostępna z powodu niedoborów surowców, ale w końcu wróciły do ​​magazynu (na razie).

Być może 6-45 i 17-45 zostały napełnione krzyżowo, nie słyszałem o takim przypadku, ale też by mnie to nie zdziwiło.

Krótko mówiąc, powinieneś spróbować poprosić swojego dealera o zamówienie 17-45, nawet jeśli uważa, że ​​została wycofana. Mam kilka na półce właśnie teraz :)

#9 ·
Bardzo lubię farbę do sufitów BM ultra flat, ale trzeba upewnić się, że podłoże jest bezproblemowe, w przeciwnym razie EKSPLODUJE. Miałem jeden sufit, na którym była smoła papierosowa, nie zauważyłem tego przy ograniczonym świetle dziennym i następnego dnia eksplodował!!! Miałem też kilka sufitów gipsowych wydzielających gazy w miejscach, gdzie nawet naprawy były problemem. Chociaż z ultra płaskim, po osadzeniu, było bezproblemowo. Z jakąkolwiek smołą nikotynową w domu, nigdy nie wałkuj dobrego materiału. Oczywiście przygotuj i zagruntuj, ale zdecydowanie użyj BM Suer Hide!!! Tylko 2 centy

#10 · (Edited)
Bardzo lubię farbę do sufitów BM ultra flat, ale trzeba się upewnić, że podłoże jest bezproblemowe, w przeciwnym razie EKSPLODUJE. Miałem jeden sufit, na którym była smoła papierosowa, nie zauważyłem tego przy ograniczonym świetle dziennym i następnego dnia eksplodował!!!
Miałem też kilka sufitów gipsowych wydzielających gazy w miejscach, gdzie nawet naprawy były problemem. Chociaż z ultra płaskim, po osadzeniu było bezszwowe
***Z jakąkolwiek smołą nikotynową w domu, nigdy nie wałkuj dobrego materiału. Oczywiście przygotuj i zagruntuj, ale zdecydowanie użyj BM Suer Hide!!! Tylko 2 centy
Co masz na myśli eksplodowało!!!
Jak to???
Image

#14 ·
Niezwykle zaskoczony przez fanów promar. Na początku jest łatwy w użyciu, ale 3 miesiące po nałożeniu wygląda jak absolutny szajs.

Używam go często, ponieważ robię dużo domów produkcyjnych i jest to w mojej umowie, ale absolutnie go nienawidzę.

Dla mnie naprawdę wolę wysokiej klasy maty, mimo że nie są całkowicie matowe, zachowują swój wygląd przez lata. Emerald, Prominence/Manor Hall, Ultralast i, co zaskakujące, Behr Marquee, wszystkie nadają się na świetne farby do sufitów.

#15 ·
Bardzo zaskoczony fanami promar. Na początku łatwo się z nim pracuje, ale 3 miesiące po nałożeniu wygląda jak absolutny koszmar.

Używam go dużo, ponieważ robię dużo domów produkcyjnych i jest to w mojej umowie, ale absolutnie go nienawidzę.

Dla mnie naprawdę wolę wysokiej klasy matowe farby, mimo że nie są całkowicie matowe, zachowują swój wygląd przez lata. Emerald, Prominence/Manor Hall, Ultralast i, co zaskakujące, Behr Marquee, wszystkie nadają się na wspaniałe farby do sufitów.
Też lubię S-W Promar. Myślę, że dobrze kryje i dobrze się go poprawia. Ale to tania, matowa farba do sufitów. Dlaczego mówisz, że 3 miesiące później wygląda jak śmieci? Nigdy tego nie zauważyłem, chyba że otoczenie nie jest czyste, wtedy tak, będzie zatrzymywać brud i plamy i nie można go myć. Jestem wielkim fanem Ben Moore i wolę większość ich farb wewnętrznych, ale nie farbę do sufitów, chyba że chcę zapłacić dwa razy więcej za farbę wodorozcieńczalną. W ogóle nie lubię Muresco. Nie kryje. Zgadzam się, że farby, o których wspominasz, to produkty lepszej jakości, ale są też 3 razy droższe. Są to produkty zmywalne i może to być dobry wybór do kuchni lub łazienki, ale ogólnie rzecz biorąc, uważam, że to przesada. To tylko moje zdanie.

#17 ·
Moim zdaniem ProMar 400 flat od SW to najlepsza farba do sufitów.

Pięknie się retuszuje i ma świetne krycie.

Jaką farbę do sufitów lubisz?
Lubię nową BM Ultra Spec Flat do wałkowania. Zrobili z niej prawdziwy, matowy efekt, kiedy zmienili formułę w zeszłym roku i nie jest tak "cieknąca" jak Promar 200 IMO.

#19 ·
Podoba mi się nowy BM Ultra Spec Flat do wałkowania. Zrobili z niego prawdziwy, matowy kolor, kiedy zmienili formułę w zeszłym roku i moim zdaniem nie jest tak "cieknący" jak Promar 200.
Też mi się podoba, ale jest prawie dwa razy droższy niż Promar 400, który dostaję i uważam, że nie jest to prawdziwa biel. Zbyt mocno ciągnie do szarości.

#20 ·
Kiedyś uwielbiałem BM 508, ale odkąd BM zdecydowało się umieszczać go w plastikowych puszkach, mam do czynienia z tonami grudek w nim. I z mojej dyskusji z kierownikiem sklepu z farbami wiem, że nie jestem jedyny. Teraz używam California Diamond, chyba że właściciel domu chce, aby farba była barwiona, wtedy biorę BM 508 i dostaję sitko do farby, aby poradzić sobie z grudkami.

#21 ·
Kiedyś uwielbiałem BM 508, ale odkąd BM zdecydowało się umieścić go w plastikowych puszkach, mam do czynienia z tonami grudek w nim. I z mojej dyskusji z kierownikiem sklepu z farbami, nie jestem jedyny. Teraz używam California Diamond, chyba że właściciel domu chce, aby farba była barwiona, wtedy dostaję BM 508 i dostaję sitko do farby, aby poradzić sobie z grudkami.
Jestem również wielkim fanem BM 508, a także nie jestem wielkim fanem plastikowych puszek. Niestety, nie dostajemy tu farb Cali w Oregonie. Jeszcze nie miałem okazji porządnie wypróbować Ultraplate.

#32 ·
Zazwyczaj używamy Coronado Super Kote 5000 lub SW CHB do projektów komercyjnych. Farba do sufitu Ben Moore w wersji Ultra Flat jest tym, czego używamy do wysokiej klasy rzeczy. Dostajemy Super Kote 5000 za około połowę ceny i nie sądzę, żeby BM Ultra Flat działał dwa razy lepiej. Za te pieniądze CHB jest najlepszą wartością IMO.